Deze week een heerlijke salade met een groente die je wellicht niet zo vaak eet!

De venkel: deze heeft een lichte anijssmaak en zit vol met vitamines en vezels.

Venkel bevordert de spijsvertering en helpt bij darmklachten.

Dus als je deze groente nog niet zo goed kent, is dit recept een goede start!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 venkel knol

1 grote rijpe peer

100 gram witte kaas ( feta of geitenkaas)

1 eetlepel granaatappelpitjes

Olijfolie en azijn

Mosterd

Honing en citroensap

Paar ongezouten noten.

Eventueel verse kruiden of waterkers.

 

Maak eerst de dressing:

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

1 theelepel citroensap

 

Snijdt de venkel in dunne repen en leg ze op een schaal;

snijdt de peer in dunne plakjes en leg deze op de venkel en druppel de dressing erover;

breek of snijd de kaas in kleine blokjes en verdeel deze over de salade;

hak de noten een beetje fijn, knip de kruiden en verdeel deze samen met de granaatappelpitjes over de salade.

Heerlijk!

Eet smakelijk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.