Snel aan Tafel!

Het nieuwe jaar biedt weer vele kansen om nu echt die kilo’s eraf te krijgen en te houden!

 

Kijk eens naar de andere tips op deze pagina. Ze zullen je helpen om je doel te stellen en te verwezenlijken.

Als koken niet iets is waar je veel aandacht aan kan of wil besteden, is een planning een goed idee.

Het maken van onderstaand recept kan je de dag ervoor al doen en in de koelkast bewaren.

Bij thuiskomst na je werk, haal je hem uit de koelkast en hup de oven in. Zit je lekker snel aan tafel!

Voordelen:

  • Je eet lekker snel
  • Je eet gezond
  • Scheelt je geld ( geen eten bestellen)
  • Schone keuken, kan je na het eten lekker een ommetje maken!

 

Eet smakelijk.

Bloemkoolschotel

Bron het voedingscentrum

2 personen

30+ minuten

hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool of 400 gram broccoli
  • stukje prei
  • 150 gram champignons
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • Paprikapoeder
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
  3. Of snijd de broccoli klein, schil de steel en snijd deze in kleine blokjes.:
  4. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
  7. Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
  8. Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door.
  9. Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  12. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
  13. Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
  14. Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200 °C) goudgeel kleuren.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.